Miriam Nielsen Materiel Spirit object
Samara Sallam video
Adey A fictitious Dream
Tror du vi vågner fernisering
Tonje Bøe Birkeland
Martin Zellerhoff
Triennalen foromtale
Jacob Juhl fernisering
Christian Klintholm
Sofie Pihl Perceptions 2
Fotobøger
Adey plakat
Homage Mayumi
mellemting
Fernisering Linda Hansen
Joaquin Zaragoza Gratis Knus
Sinking Into fernisering
Invisible Aarhus PopUdstilling
Fem gode grunde til at investere i kunst

Postkort fra Cuba

 

P7061189

 

Hvis du er glad for at rejse, opleve ekstraordinær arkitektur og at tage billeder, så er Cuba en klar destination på verdenskortet, der er værd at besøge.  Her er arkitekturen præget af diverse stilretninger og genrer inden for arkitekturhistorien, såsom det neoklassiske, det klassiske, og det kolonialistiske - og giver dermed en helt særlig og eklektisk oplevelse af

bygningerne i den caribiske ø.

 

P7061137

 

For arkitektur- og fotointeresserede, er Cuba, sagt på en forsimplet måde, en edens have, hvor samspillet mellem arkitektur og fotografi kan gå op i en større enhed, og det har jeg, Amanda (Galleri Grundstofs assistent) billeddokumenteret under min rejse til de cubanske byer, Havana, Cienfuegos og Trinidad.  

 

Photo 06-07-2018 18.55.12

 

Photo 11-07-2018 18.38.33

 

For mig har arkitekturfotografi altid været den genre inden for fotografi, som jeg har nydt mest af at udøve. Det, arkitekturfotografiet kan, er, ifølge mig, noget helt særligt; Det er ikke bare fotografier, der skildrer huse, bygninger, monumenter, mm. - dét sådan nogle fotografier kan er også at videregive et indblik i  konkrete situationer, historier og ideologier, som der præger bygningernes form og funktion.

Eksempelvis afspejler det kolonialistiske arkitektoniske projekter i Cuba ikke kun smukke bygninger i forskellige farver; de afspejler også en tiden, hvor Cuba var koloniseret af Spanien, og dermed en fortid, som har været medvirkende til at definere den caribiske ø.

P7112041

Photo 12-07-2018 10.50.22

 

Ser man altså på arkitektur(fotografi) i en bestemt kontekst; det kan være historisk, samfundsmæssigt eller ideologisk, så kan man få en hel del ud af oplevelsen. For mig er det en vigtig genre, der afspejler historie, ideologier og bestemte situationer ved hjælp af arkitekturen.

 

Med det sagt, så jeg kan anbefale en række dygtige arkitekturfotografer, som eksperimenterer med fotografiet og undersøger arkitektoniske og urbane projekter. Her er den belgiske fotograf, Julien Lanoo, nævneværdig.  Lanoo arbejder med samspillet mellem arkitektur og mennesker, og blev af Arcaid Images nomineret som verdens bedste fotograf, der tager billeder af bygninger og strukturer i 2016. Dernæst kan den amerikanske fotograf, Carol Highsmith anbefales, hvis praksis primært tematiserer Amerika; heraf samspillet mellem amerikanske borgere, det amerikanske urbane liv og amerikansk arkitektur.

Anbefaling: Ulla Jukisalo og det surrealistiske ku...
Som over nænsomt bevidstgjort afstand

Related Posts

Nyhedsbrev