Samara Sallam video
Adey A fictitious Dream
Tror du vi vågner fernisering
Tonje Bøe Birkeland
Martin Zellerhoff
Triennalen foromtale
Jacob Juhl fernisering
Christian Klintholm
Sofie Pihl Perceptions 2
Fotobøger
Adey plakat
Homage Mayumi
mellemting
Fernisering Linda Hansen
Joaquin Zaragoza Gratis Knus
Sinking Into fernisering
Invisible Aarhus PopUdstilling
Fem gode grunde til at investere i kunst

En hyldest til vores krop
Begejstring for den nøgne krop
01-06-2017

Når Galleri Grundstof den 24. august inviterer til den næste fernisering, er det med de to internationalt anerkendte fotokunstnere: Mayumi Hosokura (JP) og AdeY (GB).

I deres værker hylder de begge den menneskelig krop. En glæde, som meget ligner den opmærksomhed, som man i antikkens Grækenland viste den nøgne krop.

Det er netop denne hyldest til kroppen, der er indholdet i AdeYs værker, hvor han fokuserer på en ideel forestilling om den smukke og spændstige menneskekrop. Og lige som i antikken er han fokuseret på kroppen, mens ansigtet er underordnet - ofte bortvendt eller skjult. Han ønsker ikke at portrættere de personer, der indgår i fotografiet. For AdeY er det kroppen, det handler om. Adeys arbejder både med kvinder og mænd, men kønnet synes ikke at have primær betydning. Og selv om det er værker, hvor køn er underordnet og seksualitet oftest er fraværende er der bestemt tale om værker, der både indeholder ømhed og sensualitet.

Mayumi Hosokura er også begejstret for menneskekroppen - hendes fokus er på kroppens forgængelighed i sammenligning med andre naturfænomener. Hendes billeder viser ofte æterisk smukke nøgne unge mennesker sammen med billeder af rå men fuldendte geometriske former af krystaller og mineraler. Mayumi Hosokura fokuserer på den smukke ungdoms korte varighed over for naturens evighed. Der er hverken sentimentalitet eller fortrydelse i Mayumis værker, men en anerkendelse af, at skønhed er flygtig. 

Facebook
Del på facebook
AdeY er begejstret for kroppens spændstighed, styrke og ømhed
Mayumi Hosokura fokuserer på den unge krops skønhed, skrøbelighed og aldring/forfald
Nyhedsbrev